Júlia, Rita
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
13 °C
25 °C

Steve Jobs betegsége a kezdetektől napjainkig

2009.01.15. 12:10
Az Apple emblematikus figurájának egészsége régóta a rajongók, a sajtó, és a tőzsde figyelmének középpontjában áll. Steve beteg, zuhannak a részvények; Steve jól van, szárnyal az Apple is.

2003. október

A Forbes magazin jelenti, hogy Steve Jobs szervezetében hasnyálmirigyrákot diagnosztizáltak. A Forbes szerint Jobs speciális diétába kezdett, de az Apple ügyvédek tanácsára úgy döntött, nem tájékoztatja a befektetőket a vezérigazgató betegségéről.

Képaláírás

2004. augusztus 1.

Jobs nyilvánosságra hozza, hogy rákos volt, de a daganatot sikeresen eltávolították, így nincs szükség további kezelésre. Lábadozásáig Tim Cook igazgató vezeti a céget.

2005. június 12.

Jobs a Stanford Egyetemen tartott évzáró beszédében elmondja, hogy az orvosok korábban fél évet adtak neki, de már jól van.

2008. június 9.

Jobs az iPhone 3G bemutatóján soványnak és gyengének tűnik, a vállalat hétköznapi nyavalyára hivatkozik.

2008. július 21.

Az aggodalmakra reagálva az Apple bejelenti: Jobs nem tervezi, hogy távozik a cégtől, és egészségi állapota magánügy. A részvények ára 10 százalékkal t zuhan. Egy elemző szerint Jobs távozása 25 százalékkal csökkentené a részvények árát.

2008. július 23.

A New York Times szerint Jobs munkatársainak arról beszélt, hogy nem rákos. Az Apple-részvények ára 2,6%-ot ugrik.

2008. szeptember 9.

"A halálhíremet keltő tudósítások erősen túloznak" - tréfál Jobs az új iPodok bemutatóján San Franciscóban.

2008. október 3.

A CNN iReport nevű közösségi hírszájtján megjelenik, hogy Jobs szívrohamot kapott, és kórházba vitték. Az Apple-részvények 5,6 %-ot zuhannak, majd a hír cáfolatára visszakapaszkodnak.

2008. október 14.

Jobs egy notebookpromóciós előadáson a szívrohamos rémhírrel viccelődik, és a projektorra kiíratja vérnyomását.

2008. december 16.

Az Apple bejelenti, hogy Jobs nem tartja meg 11 éven át megszokott nyitóbeszédét a Macworld konferencián.

2009. január 5.

Jobs szerint fogyását az okozza, hogy felborult szervezetének hormonegyensúlya. A kezelés alatt is a cég vezérigazgatója marad. "A kezelés viszonylag egyszerű és egyértelmű"– írja egy nyílt levélben.

2009. január 14.

Jobs júniusig átadja a napi ügyek irányítását Cooknak, mondván, egészségügyi problémái összetettebbek, mint gondolta. A stratégiai döntések meghozatalában továbbra is részt vesz, és alig várja, hogy nyáron újra találkozzon munkatársaival, írja egy nekik címzett levélben.

Forrás: Daily Telegraph

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek