József, Bánk
-6 °C
0 °C

Compaq-Oracle pályázat hazai szoftverfejlesztő cégeknek

2001.08.01. 14:50
Közös pályázatot írt ki a Compaq és az Oracle magyarországi képviselete, mellyel a hazai szoftverfejlesztő cégek helyi és nemzetközi piacrajutási feltételeit kívánták javítani. A pályázaton nyertes 10 cég képviselői tegnap vehették át az egyenként több mint 10 millió forintot érő hadver- és szoftvercsomagot.
Különleges pályázatot írt ki hazai szoftverfejlesztő vállalkozások részére a Compaq Computer Magyarország és az Oracle Magyarország. A pályázó cégek Compaq AlphaServert, valamint különböző Compaq és Oracle fejlesztői szoftverek licencét nyerhették, az egyes csomagok értéke listaáron több mint 10 millió forint.

Mindemellett a cégek bekerülnek a Compaq nemzetközi szoftverfejlesztői adatbázisába, így a multicég ügyfelei bármely országban megtalálják a partnerek által kifejlesztett alkalmazásokat, szolgáltatásokat, s ezzel a magyar szoftvercégek újabb exportlehetőséghez jutnak.

Nagy érdeklődés kísérte a pályázatot, több mint 43 cég jelentkezett. A beadott alkalmazások között voltak többek között ügyviteli szoftverek, vállalatirányítási rendszerek, adatbányászati és üzleti intelligencia alkalmazások, távoktatási rendszerek, elektronikus banki szoftverek, internetes portálok, valamint internetes hirdetési rendszerek is. A pályázatokat a Compaq és az Oracle szakembereiből álló bizottság értékelte ki, az értékelésnél figyelembe vették az üzleti elképzelések megalapozottságát is.

A nyertes pályázók névsora: Araelta Kft., ML Tanácsadó és Informatikai Kft., Mikro Volán Elektronika Rt., Cygron Kft., Eduweb Rt., Mikro Kft., Wanari Kft., Main Kft., Eurotrend Kft., IFSZ Kft.