Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Tiszteld a rendszergazdát!

2005.07.18. 11:10
Az irodai munkások többsége látásból sem ismeri a vállalati rendszergazdát, és igazán elszomorító, hogy az év 364 napján senki nem foglalkozik velük, írja a sysadminday.com szájt. Július 29-én, a Rendszergazdák Megbecsülésének napján kárpótolhatjuk őket.

Először is tisztáznunk kell, ki számít rendszergazdának, nehogy véletlenül a kávégép karbantartóját lepjék meg ajándékokkal. A félig-meddig hivatalos definíció szerint rendszergazda minden olyan személy, aki céges hálózatra kötött számítógépekkel és telefonokkal foglalkozik. Szoftvereket telepít, vírusirtókat futtat, letörli a vállalati szerverről a zenét meg a pornót, és tanulmányozza a kollégák böngészési szokásait. Valamint türelmesen elmagyarázza az amatőr júzernek, hogy miért nem lehet letörölni a Windows mappát, ha helyhiány van a lemezen

Egyáltalán nem mindegy, hogy milyen ajándékkal lepik meg e fontos munkatársakat; feltétlenül kerülni kell a céges logóval ellátott repiajándékokat, amelyekkel már úgyis bőven ellátták a cég összes alkalmazottját, meg azok rokonait. Elég nevetséges ünnepélyesen átadni a huszonötödik céges kávéscsészét, egéralátétet, tollat, pólót vagy jegyzetfüzeteket.

Szerencsére a sysadminday.com segít a választásban: szerintük jó ajándék a házimozirendszer, gps helymeghatározó, műholdas rádióvevő, hordozható mp3-lejátszó, plazmatévé vagy bármilyen más kütyü, és kifejezetten jó ötlet partit rendezni. Ha tudnak valami igazán nagy rendszergazda-buliról, feltétlenül szóljanak!