Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Elindult a Biztositas.hu

2003.07.24. 14:09
Kapcsolódó cikkek (1)
Biztosítási portált nyitott a Wallrisk Biztosítási Alkusz Kft., melyen az ügyfelek összehasonlíthatják a különböző biztosítók ajánlatait, s on-line módon megköthetik biztosításukat is. A biztositas.hu oldalon keresztül a Wallrisk ingyen ad tanácsokat a lakosságnak, s lehetővé teszi, hogy anélkül kössenek biztosítást az emberek, hogy bemennének bármelyik biztosítóhoz vagy személyesen tárgyalnának ügynökökkel.
A 86 milliós költséggel létrehozott portál kifejlesztéséhez a Wallrisk 43,6 millió forintot tavaly év elején a Széchenyi-terv pályázatán nyert el - közölte Rácz István, a társaság ügyvezető igazgatója csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

Gyors növekedésre számítanak

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a magyarországi biztosítók a saját internetes oldalukon keresztül évente csupán 500-700 biztosítást kötnek. A Wallrisk ugyanakkor azt reméli, hogy mivel minden biztosító ajánlatát megtekinthetik és összehasonlíthatják az oldalán a leendő ügyfelek, már középtávon néhány tízezer biztosítást kötnek a portálon keresztül. Néhány év múlva a kötött biztosítások száma pedig több százezer is lehet.

Amerikában tízmilliónál több kötés

Az eseményen elhangzott, hogy az Amerikai Egyesült Államok legnagyobb elektronikus brókere 10-15 millió biztosítást köt az interneten keresztül egy év alatt, s Németországban is milliós nagyságrendű az így kötött biztosítások száma. A Wallrisk módozattól függően 8-22 százalékot kap egy-egy biztosítás megkötése után. Az ügyvezető igazgató elmondta, átlagosan 10-12 százalékos a jutalékuk.

A Wallrisk az elmúlt évben 600 millió forint árbevételt és 40 millió forint adózás előtti eredményt ért el. Az idén a társaság a tervek szerint 700 millió forint árbevételre, s 15-20 millió forint adózás előtti nyereségre tesz szert. Az ügyvezető igazgató elmondta, azért csökken az eredményük, mert a portál fejlesztési költségei az idei évet terhelik.