Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

19 milliárdos mínusszal elkezdhet pénzt keresni a WhatsApp

2018.08.02. 12:31

Négy évvel a megvásárlása után végre dolgozni küldi a Facebook a WhatsAppot. A 19 milliárd dollárért megvett csevegőhálózaton a vállalatok fizethetnek majd az ügyfeleiknek elküldött üzenetek után. 

A WhatsApp céges felhasználói képesek lesznek beszállókártyákat, csomagküldési információkat és más hasznos tartalmakat küldeni, és ügyfélszolgálati feladatokra is használhatják majd a csevegőrendszert. A Wall Street Journal szerint a cégek átszámítva legfeljebb pár tucatot fizethetnek az üzenetek darabjáért.

Meglepődtünk volna, ha  a Facebook csak ennyivel áll elő. Lesz a WhatsAppon reklám is, a Status mezőben, amely az Instagram-sztorikhoz hasonló funkció.

A vállalatok által fizetett üzenetek ugyanúgy titkosítottak lesznek, mint amiket a felhasználók küldenek egymásnak.

Üzleti elemzők szerint a WhatsApp megdolgoztatása összefügg azzal, hogy lassul a Facebook növekedése, és a közösségi portál teljesítménye elmaradt a várakozásoktól, aminek a hatására jelentősen csökkent a részvényárfolyama.

(Cnet)