Megfejtették a Bermuda-háromszög titkát

2018.08.02. 10:05

Brit tudósok szerint csalóka 30 méteres hullámok miatt tűnhettek el hajók a rejtélyes Bermuda-háromszögben. Az Atlanti-óceán hírhedt területén, a Florida, Bermuda és Puerto-Rico között elterülő 700 000 négyzetkilométeren az elmúlt száz évben rengeteg hajó eltűnt, és több mint ezren vesztették életüket.

A Southampton Egyetem kutató úgy vélik, a hullámok felelősek a tragédiákért. A kutatók beltéri szimulációkban próbálták rekreálni a szörnyű vízi áramlatokat, amelyekhez hasonlót először 1997-ben láttak Dél-Afrika partjainál, műholdas megfigyeléssel.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Megfejtették a Bermuda-háromszög titkát

Már megint. Most éppen váratlanul felbukkanó 30 méteres hullámokat okolnak a hajók elsüllyesztéséért.

859 · Aug 02, 2018 10:05am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

A hullámok a műholdas képeken csupán pár percen át voltak láthatók, és némelyik 30 méter magasra nőtt.

A kutatócsoport a szimulációhoz megépítette az USS Cyclops modelljét, amely 1918-ban tűnt el a háromszögben, és a tragédia 300 emberéletet követelt. Hatalmas mérete és lapos alja miatt nem telt el sok idő, amíg megtelt vízzel a modell és elsüllyedt.

Ezen a terülten azért jöhetnek létre ilyen csalóka hullámok a kutatásban résztvevő Simon Boxall szerint, mert három különböző irányból érkező három különböző vihar találkozópontja a háromszög. Boxall szerint ezek a viharok egy Cyclops méretű hajót akár ketté is törhetnek.  • Hírek
  • Hírek