Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megfejtették a Bermuda-háromszög titkát

2018.08.02. 10:05

Brit tudósok szerint csalóka 30 méteres hullámok miatt tűnhettek el hajók a rejtélyes Bermuda-háromszögben. Az Atlanti-óceán hírhedt területén, a Florida, Bermuda és Puerto-Rico között elterülő 700 000 négyzetkilométeren az elmúlt száz évben rengeteg hajó eltűnt, és több mint ezren vesztették életüket.

A Southampton Egyetem kutató úgy vélik, a hullámok felelősek a tragédiákért. A kutatók beltéri szimulációkban próbálták rekreálni a szörnyű vízi áramlatokat, amelyekhez hasonlót először 1997-ben láttak Dél-Afrika partjainál, műholdas megfigyeléssel.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Megfejtették a Bermuda-háromszög titkát

Már megint. Most éppen váratlanul felbukkanó 30 méteres hullámokat okolnak a hajók elsüllyesztéséért.

858 · Aug 02, 2018 10:05am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

A hullámok a műholdas képeken csupán pár percen át voltak láthatók, és némelyik 30 méter magasra nőtt.

A kutatócsoport a szimulációhoz megépítette az USS Cyclops modelljét, amely 1918-ban tűnt el a háromszögben, és a tragédia 300 emberéletet követelt. Hatalmas mérete és lapos alja miatt nem telt el sok idő, amíg megtelt vízzel a modell és elsüllyedt.

Ezen a terülten azért jöhetnek létre ilyen csalóka hullámok a kutatásban résztvevő Simon Boxall szerint, mert három különböző irányból érkező három különböző vihar találkozópontja a háromszög. Boxall szerint ezek a viharok egy Cyclops méretű hajót akár ketté is törhetnek.