Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Történelmi rekord: 1 billió dollárt ér az Apple

GettyImages-967356922
2018.08.02. 17:58

Az Apple lett az első tőzsdén jegyezett amerikai cég, ami átlépte értékben az 1 billió, azaz 1 000 000 000 000 dollárt, írja a CNN.

Az értékhatárt akkor lépte át a cég, amikor a részvényeinek értéke meghaladta a darabonkénti 207,04 dollárt. A részvények értéke akkor indult meg, amikor az Apple szerdán a vártnál jobb bevételeket közölt.

A bevételek mellett az is hozzájárult a CNN szerint a sikerhez, hogy különösen jól fogyott az Iphone 8 és X, különösen Kínában és Japánban. A portál szerint az App Store-ból érkező bevételek is megnőttek.

Az Apple-nek nincsen most párja értékben: a Google tulajdonosa, az Alphabet, valamint a Microsoft 800 millárd dollárt ért, az Amazon pedig 900 milliárdot.

A kínai PetroChina nevű olajcég már 2007-ben átlépte a bűvős 1 billió dolláros határt, de a részvényeinek értékei nem sokkal később zuhanni kezdtek. Az egyébként New York-i tőzsdén is jegyzett cég értéke jelenleg 205 milliárd dollár.

Az év eleje óta az Apple részvénye 22 százalékkal erősödött, írja az MTI.

Az Apple részvénye 1980-as piaci bevezetése óta 50 ezer százalékkal emelkedett.

Ugyanezen idő alatt az S&P-500 index 2 ezer százalékkal emelkedett.

(Borítókép: David Paul Morris/Bloomberg via Getty Images)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?