Jenő
-3 °C
6 °C

A hekkerek nemzetközi citromdíjára jelölték a BKK online jegyrendszerét

2018.08.10. 08:53

 

Rangos nemzetközi versenyen jelölték díjra a Budapesti Közlekedési Központ online jegyértékesítési rendszerét – vette észre az ITcafé.

Különösebb örömre vagy büszkeségre még sincs okunk, mert a Black Hat nevű éves Las Vegas-i  hekkerkonferencián kiosztott Pwnie Awards egy kevésbé dicsőséges kategóriájában került a BKK az esélyesek közé: a legbénább céges reakciók között válogatták be a legemlékezetesebb öt esetbe.

A biztonsági kutatók olyanok, mint Sziszüphosz. Görgetjük hegynek felfelé a sebezhetőségeket, hogy aztán másnap a saját felfedezésünk alá szorulva találjuk magunkat. Idén egy kutató talált és jelentett pár sztenderd webes sebezhetőséget a Budapesti Közlekedési Központ jegyrendszerében, és bár kihasználta a hibát, nem élt az abból adódó előnyökkel (a csökkentett árú jeggyel). A fáradozásaiért letartóztatták. Később ugyan munkát ajánlottak neki, és felállítottak egy hibavadász programot, de csak azután, hogy 46 ezer egycsillagos értékelést kaptak Facebookon, és a tiltakozók az ajtójuk előtt tüntettek.

– olvasható a helyenként némileg leegyszerűsítő, de összességében helytálló összefoglaló a nemzetközi figyelmet kiérdemlő esetről a jelölteket felsoroló oldalon. A részletek felelevenítésében további segítséget nyújthat az online jegyértékesítési rendszer mizériájáról összeállított aktánk.

A győztes végül a Bitfi nevű, "feltörhetetlen" kriptovaluta-pénztárcát kínáló cég lett.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?