Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Stílusos ellenfelet kaptak az okosórák

2018.09.02. 13:21 Módosítva: 2018-09-02 13:44:22

Bármennyire is népszerűek a nagy tudású és méretes okosórák, azok képtelenek teljesen elterelni a figyelmünket az egyszerűbb fitnesz pántokról, amelyekbe egyre több funkciót beépítenek az órákból. A Fitbit alig két hete mutatta be a Charge 3-at, amit a berlini IFA-n tudtunk először kézbe venni. Felépítésében nagyon hasonlít a Charge 2-re, de már a megjelenése is nagy változásokról árulkodik.

A Charge 3 megkapta a gyártó Versa nevű okosórájának főbb dizájnelemeit, a különféle színekben kapható alumínium házat és a Gorilla Glass karcálló üveget, ami mögött egy majdnem másfélszer akkora szürkeárnyalatos kijelzőt találunk. A rácsatolható szíjak is legalább olyan változatosak, mint a Versánál, úgy látszik jó bevételi forrás különféle alkalmakhoz illő szíjakat árulni a felhasználóknak.

Alapfunkciójában - a fitnesz tevékenységek követése - szintén javultak a Charge 3 képességei, az ötven méterig vízálló szerkezet a medenében leúszott táv követését is lehetővé teszi. Valószínűleg emiatt cserélték le a készülék oldalán lévő korábbi nyomógombot egy érintésérzékeny változatra. Tuningolták a pulzusmérő pontosságát, és beépítettek még egy SPo2 (oxigénszaturáció) szenzort is.

Az okosóráktól pedig azt a funkciót kapta meg a Fitbit, hogy képes megjeleníteni a kiválasztott appok értesítéseit, és abban marad el például a Fitbit Versától, hogy az üzenet tartalmát a kis kijelzőn nem tudjuk elolvasni. Azt viszont meg tudjuk oldani, hogy a Charge 3-mal összekapcsolt telefonon beállítunk előre megfogalmazott válaszokat, és azokat küldjük el az okoseszközről. A telefonhívásokat is tudjuk fogadni vagy elutasítani a Charge 3-mal.

Mindezekkel együtt is megmaradt a Charge sorozatra jellemző hosszú élettartam, a fitneszeszköz egy teljes héten át működik aksiról. Októberben kerül a boltokba, és az ára 150 euró lesz. Piacra dobnak egy NFC-vel ellátott, 20 euróval drágább Special Edition verziót is, ám ezt a funkciót csak a Fitbit Pay virtuális pénztárcával tudnánk kihasználni, a magyar bankok pedig nem tapossák egymást, hogy támogassák ezt a fizetési megoldást. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?