Jolán
2 °C
4 °C

Xbox-kontrollerrel irányítható Elon Musk alagútfúró monstruma

2018.09.10. 10:42

Elon Musk alagútfúró cége, a Boring Company közzétett egy videót, amelyen egy alkalmazott egy egyszerű Xbox-kontrollerrel irányítja a föld alatti fúrásokhoz használt óriási gépet – írja a Verge. Musk később szintén megosztotta meg a videót, ebből egyrészt kiderül, hogy azon a cég egyik új gépe látható. Másrészt a megfogalmazásból úgy tűnik, ő maga irányítja rajta ezt az új gépet.

A videóhoz a cég csak annyit fűz hozzá a tweetjében, hogy "a valaha volt legjobb videojáték". Azért reméljük, hogy nem döntik majd össze az alagutak fölött a várost, mert azt kicsit bonyolultabb lenne helyrehozni, mint betölteni egy korábbi mentett állást.

A Boring Company nevű alagútfúrócég ötlete tavaly decemberben pattant ki Musk fejéből. Konkrétan úgy történt a dolog, hogy először dühből kiírta Twitteren, hogy "Megőrülök a forgalomtól. Fejleszteni fogok egy alagútfúró gépet, és elkezdek ásni", majd pár órával később, hogy "Ezt tényleg meg fogom csinálni" – és aztán tényleg megcsinálta. A cég tavaly áprilisban kezdett fúrásba, majd tavaly augusztusban kapta meg az engedélyt, hogy hosszabb tesztalagutat fúrjanak Kaliforniában, később Washington DC-ben és Chicagóban is. A tesztek azóta is folynak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?