Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Bezár a Google Inbox levelező

2018.09.13. 10:28

Váratlan húzás volt 2014-ben a Google-től, hogy bemutatott egy levelező appot, hiszen ott volt neki a Gmail. Ráadásul az új Inbox is Gmail-fiókkal működik. Akkor ezt azzal magyarázták, hogy szükség volt egy hatékonyságra fókuszáló levelezőre, amely bátran szakít a hagyományokkal.

Aztán úgy alakult, hogy az Inbox fejlesztései időnként átszivárogtak a Gmailbe. Ilyen volt például a Smart Reply nevű egyszerűsített válaszküldés, amely az email szövege alapján kínál fel előre legyártott, egyetlen érintéssel elküldhető üzeneteket, valamint az üzenetek késleltetésének a lehetősége is az Inboxból került át a Gmailbe. Végül olyan sok hasonlóság lett a két levelező között, hogy igazából nem meglepő az Inbox megszűnése: két appot nehezebb menedzselni, mint egyet.

jövő márciusban jön el a vég

A Google bevallottan kísérleti terepnek szánta az Inboxot, tehát fél év múlva igazából azt a lehetőséget veszíti el, hogy tovább kísérletezzen újabb funkciókkal, amiket nem lehet egy csapásra bevezetni a Gmailben. A felhasználók pedig számos menő és hasznos eszközt veszítenek el, amelyek még ma sem működnek a Google hagyománykövető levelezőjében.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?