Jenő
-3 °C
6 °C

Valakit körbevisz a Hold körül a SpaceX

2018.09.14. 09:11

Egy japán űrturista szerződést kötött az amerikai SpaceX űripari vállalattal, hogy a világon elsőként körbeutazhatja a Holdat a BFS űrhajó fedélzetén. Az illető kilétét csak szeptember 17-én hétfőn fedi fel a vállalat.

A SpaceX egy korábban nem látott renderelt képet is közzétett a Twitteren, a céget alapító Elon Musk pedig elárulta, hogy nem ő maga lesz az utas, és az ezt firtató kérdésre egy japán zászló emojival válaszolt.

Még sok kérdés felmerül a tervezett úttal kapcsolatban, kezdve azzal, hogy mikorra készül el a BFR rakáta (Big Fucking Rocket) és a BFS űrhajó (Big Fucking Spaceship). Tavaly szeptemberben azt mondta Musk, hogy 2022 szeptemberében már a Marsra is akarnak küldeni párat, szóval nagyon sokat nem késlekedhetnek.

Idén februárban pedig azt mondták, hogy már 2018 végén sor került egy Hold körüli útra a Falcon Heavy rakétával és a Dragon űrhajóval. Musk azóta dobta ezeket a terveket, és inkább a BFR-BFS kombinációval valósítaná meg az utat. Az alapján, hogy a Falcon Heavy rakétát 2011-ben mutatták be, és csak hét évvel később repültek vele, a sokkal komolyabb BFR indulása nagyjából 2023-ra tehető.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?