Valakit körbevisz a Hold körül a SpaceX

2018.09.14. 09:11

Egy japán űrturista szerződést kötött az amerikai SpaceX űripari vállalattal, hogy a világon elsőként körbeutazhatja a Holdat a BFS űrhajó fedélzetén. Az illető kilétét csak szeptember 17-én hétfőn fedi fel a vállalat.

A SpaceX egy korábban nem látott renderelt képet is közzétett a Twitteren, a céget alapító Elon Musk pedig elárulta, hogy nem ő maga lesz az utas, és az ezt firtató kérdésre egy japán zászló emojival válaszolt.

Még sok kérdés felmerül a tervezett úttal kapcsolatban, kezdve azzal, hogy mikorra készül el a BFR rakáta (Big Fucking Rocket) és a BFS űrhajó (Big Fucking Spaceship). Tavaly szeptemberben azt mondta Musk, hogy 2022 szeptemberében már a Marsra is akarnak küldeni párat, szóval nagyon sokat nem késlekedhetnek.

Idén februárban pedig azt mondták, hogy már 2018 végén sor került egy Hold körüli útra a Falcon Heavy rakétával és a Dragon űrhajóval. Musk azóta dobta ezeket a terveket, és inkább a BFR-BFS kombinációval valósítaná meg az utat. Az alapján, hogy a Falcon Heavy rakétát 2011-ben mutatták be, és csak hét évvel később repültek vele, a sokkal komolyabb BFR indulása nagyjából 2023-ra tehető.  • Hírek
  • Hírek