A Twitter megkönyörült a felhasználókon

2018.09.18. 09:56

Az utóbbi évek egyik legnagyobb közösségi médiás felzúdulásait okozta, hogy a Facebook, a Twitter, az Instagram (csak hogy a legnagyobbakat említsük) átállt az időrendi feedről algoritmusos feedre, azaz a felhasználók a továbbaikban nem akkor látták falukon ismerőseik, követettjeik posztjait, amikor azok megszülettek, hanem valamiféle számukra rejtélyes algoritmus tálalta azokat kénye-kedvére. A Facebook esetében volt annyira kegyes a főnök, hogy meghagyta a választási lehetőséget a "Top Stories" és a "Most Recent" verziók között, de pl az Instagramnál erre nincs mód, míg a Twitternél át lehetett ugyan kapcsolni, hogy az idővonalon ne az úgynevezett "legjobb tweetek" jelenjenek meg, de a feedet így is telerakta az algoritmus olyan – gyakran vadidegen, be sem követett felhasználók által írt – posztokkal, amikről azt gondolta, hogy érdekelhetik a felhasználót (ez a Moments ugyebár).

A kapcsoló a Facebookon
A kapcsoló a Facebookon

Na ennek vetett most véget a Twitter, derült ki a The Verge cikkéből. A Twitter Support egy magyar idő szerint kedd hajnali üzenetláncban arról számolt be, hogy változtattak a "Elsőként a legjobb Tweetek jelenjenek meg" beállításon. Ez azt jelenti, hogy mostantól, ha nincs bepipálva ez a rubrika, akkor valódi, száz százalékban kronologikus lesz a feedünk, még a Twitter által korábban ajánlott posztok ("Ha lemaradtál volna róla") is eltűnnek a szemünk elől.

Ezzel a Twitter visszadta a felhasználóknak a lehetőséget, hogy úgy használhassák a platformot, ahogy az 2016 előtt alapvetően működött.

A hivatalos közlés szerint sok felhasználónak nyújtott jobb élményt az algoritmussal szabályozott feed, de rájöttek, hogy elég sokan vannak azok is, akik ennyi idő után is jobban szeretnék időrendben olvasni falukon a posztokat, és szeretnének több kontroll afölött, hogy mi jelenik meg ott.

A Twitter ajándéka
A Twitter ajándéka

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM