16:00, December 09. ÉLŐ
Horvátország 0
Brazília 0
Education City Stadion Negyeddöntő
20:00, December 09.
Hollandia 0
Argentína 0

Idén is szedi áldozatait Madagaszkáron a pestis

2018.09.18. 14:18 Módosítva: 2018.09.18. 14:23

Idén eddig két halálos áldozatot követelt a pestis Madagaszkár szigetén, ahol 1980 óta szinte minden évben pusztít a betegség – írja az MTI.

Manitra Rakotoarivony, az egészségügyi minisztérium tisztségviselője elmondta, augusztus 1. és szeptember 13. között nyolc esetet jegyeztek fel: ebből hatan felépültek, ketten viszont belehaltak a betegségbe.

Tavaly kétszáz ember esett áldozatául a járványnak, és a fővárosban szinte pánikszerűen rohanták meg az emberek a gyógyszertárakat, hogy antibiotikumot és védőmaszkokat vásároljanak. Akkor az augusztusban kitört járványt novemberre sikerült megállítani.

A kór teljedéséért leginkább a bolhák felelősek Madagaszkáron, és az erdőirtás miatt a városokban elszaporodott patkányok is egyre nagyobb egészségügyi kockázatot jelentenek. A baktérium által okozott tüdőpestis, amely köhögéssel, cseppfertőzéssel terjed emberről emberre, akár 24-72 óra alatt halálos lehet.

Februárban az Egészségügyi Világszervezet (WHO) már figyelmeztetett, hogy Madagaszkáron újabb járvány törhet ki, amely más országokra is átterjedhet.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport