Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Erősebb védelmet kap a Chrome 70

2018.10.02. 10:00

Fokozott védelmet kapnak a Chrome használói a kiterjesztésekkel szemben, és a böngésző 70. verziójában meg lehet majd határozni, hogy az utólag telepített kiegészítők milyen adatokhoz férhetnek hozzá.

A felhasználók korlátozhatják, hogy a böngészőbe telepített kiterjesztések milyen doménhez vagy doménekhez férhetnek hozzá, melyekből olvashatnak ki adatokat. Ezzel megakadályozható, hogy a kiterjesztések véletlenszerűen mindenféle felhasználói adatot kezelni tudjanak, még azokat is, amelyekhez elvileg nem lenne szükség a működésükhöz.

Akadnak olyan kiterjesztések, amelyek nem szándékosan alkalmaznak széles körű hozzáférést a böngészőben megjelenő tartalmakhoz, bizonyos esetekben pedig az a kiterjesztés fejlesztőinek a célja, hogy titokban nyomon kövessék a felhasználó teljes böngészési tevékenységét, és értékes adatokat gyűjtsenek be.

A Google munkatársai manuálisan fogják átnézni azokat a kiterjesztéseket, amelyek több adathoz igényelnek hozzáférést, és a kiegészítők programkódjával kapcsolatban is frissítették a követelményeiket, hogy megakadályozzák a rosszindulatú kód elrejtését a beépülő programokban. Bizonyos esetekben a kétfaktoros bejelentkezést is elő fogják írni, nehogy illetéktelen támadók tudják átvenni az irányítást a népszerűbb kiterjesztések fölött.

(Google)