Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Vannak bajok a Windows 10 őszi frissítésével

2018.10.05. 11:51

Előre szóltunk, hogy a Windows 10 nagy bővítőcsomagjának telepítését érdemes picit halogatni, amíg kiderül, hogy vannak-e problémák vele. Lettek is, a nemzetközi sajtó beszámolói alapján.

A Microsoft a héten tette elérhetővé a Windows 10 őszi, 1809-es verziószámú frissítését, amelynek a telepítése során néhány felhasználó elvesztette a személyes fájljait, köztük fényképeket és zenéket.

Egy Robert Ziko nevű férfi azt írja a Microsoft fórumán, hogy 220 GB adatának veszett nyoma a gépen, gyakorlatilag minden eltűnt róla, amit az elmúlt 23 évben felhalmozott. Persze a több évtized alatt a férfi szakértelme is gyarapodott, így bár a gépen elveszett minden állomány, azok megvoltak egy biztonsági mentésen, és mindent helyre tudott állítani.

Mások azt vették észre, hogy a Feladatkezelő tévesen mutatja a processzor terheltségét. Egyesek pedig - ez előbbiektől függetlenül - az Intel Display Audio eszközmeghajtó programok kompatibilitási hibájával szembesültek, ami valamiért az akkuhasználatra is kihat, és csökkenti a gép élettartamát. Erre azt javasolta a Microsoft, hogy az érintett felhasználók előbb telepítsék vagy frissítsék a megfelelő Intel drivert a gépükre, és csak utána foglalkozzanak a Windows 10 frissítésével. (Ez az Intel Graphics Driver 24.20.100.6286 és újabb verziókban elérhető.)

Amíg nem szerzik be a felhasználók a meghajtóprogramot, a Microsoft blokkolja is náluk az őszi frissítés települését.

(ZDNet)