Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Négy kamerával támad a Samsung Galaxy A9

galaxy-a9 colorful img
2018.10.11. 12:23

Sok pletyka övezte a Samsung mai sajtóeseményét, elterjedtek hírek mindenféle szupertitkos projekt leleplezéséről, összehajtható telefon bemutatásáról, és hasonlókról. "4X Móka" - hangzott az esemény szlogenje, és mint kiderült, ez arra utal, hogy az itt bemutatott okostelefonon, a Galaxy A9-en négy kamera lesz. Méghozzá négy hátlapi kamera, ami elég meghökkentő megoldás.

A Galaxy A-sorozat ráadásul a Samsung középkategóriás telefoncsaládja, ami jóval olcsóbb, mint a zászlóshajók, a Galaxy S, és a Note szériák. (Más kérdés, hogy ma már a 200 ezer forintos ár is középkategóriának számít.) Nem jellemző, hogy az ilyen technikai újításokat ebben a súlycsoportban mutatnák be a cégek, a Samsung ezzel most mindenképpen váratlant húzott. A terv valami olyasmi lehet mögötte, hogy a középkategóriás telefonokba tett, eddig a csúcsmodelleknél megszokott újításokkal hódítsák meg (vagy vissza) ezt a szegmenst, ahol régebben hagyományosan uralkodott a Samsung, de a kínai gyártók előretörésével egyre keményebb a konkurenciaharc.

Az A9-es négy kamerájának mind külön-külön funkciója van:

  • A fő kamera 24 megapixeles (f/1.7 rekesz)
  • Mellette dolgozik egy 8 megapixeles (f/2.4), ultraszéles látószögű lencse
  • A harmadik egy teleobjektív, 10 megapixel, f/2.4 rekesz, kétszeres optikai zoommal
  • Végül a legkisebb 5 megapixelt bír, f/2.2 rekesszel, ez a lencse a mélységélesség effektekért felelős
galaxy-a9 capture img
Fotó: Samsung

A telefonba egyébként egy Snapdragon 660 processzor került 6 GB memória társaságában, 3800 mAh-t bír az akkumulátora, a 6,3 hüvelykes kijelző felbontása 2220*1080, azaz Full HD+. 128 gigás háttértárral szállítják, de microSD-kártyával egy 512-ig bővíthető. Vagyis a hardver marad a 2018-as erős középkategóriában, a cég egyértelműen a kamera különleges képességeivel próbálja eladni az A9-est. Ami bátor próbálkozásnak tűnik úgy, hogy az új iPhone, és a minap bejelentett Pixel 3-generáció is nagy hangsúlyt fektetett erre - viszont ezek a csúcskategóriában küzdenek, az A9 pedig egy súlycsoporttal lejjebb.

A készülék november közepén jelenik meg, az európai ára 600 euró lesz, Magyarországon 200 ezer forint az ajánlott fogyasztói ár.

Végül emlékezzünk meg az elérhető színekről is, mivel a mobilos cégek mostanában azzal igyekeznek legjobban egymásra licitálni, hogy ki tud hülyébb fantázianeveket kitalálni a telefonok festésére. A Galaxy A9-ből mindenki örömére lesz kaviárfekete, limonádékék, és rágógumi-rózsaszín.