Addig igyon sört, amíg még telik rá!
Egy friss, kínai, mexikói, egyesült királyságbeli és kaliforniai kutatás szerint nemcsak, hogy beállt a sorba, de már le is tépte a cetlit a globális felmelegedés következő nagy kulináris áldozata, és a kávé, a csokoládé, a bor, illetve Tabasco szósz után a sör végnapjai is hamarosan eljöhetnek.
Jó, a hamarosan azért elég relatív – a Nature Plantsben közölt tanulmány szerint 2099-re 3-17 százalékkal eshet a világ árpatermelése a folyamatos felmelegedés miatt, és ez akár
52-600 százalékos áremelkedést is hozhat az évszázad végére.
A tanulmány viszont csak azokat a területet vette figyelembe, ahol most is előszeretettel termesztenek árpát, már pedig a melegedéssel együtt új területek nyílhatnak a gabonaféle előtt, így a drasztikus drágulás azért még nincs kőbe vésve.
via New York Times
Borítókép: Getty Images Hungary / Fotós: Alexander Hassenstein