Jenő
-2 °C
6 °C

Meghalt a Microsoft-társalapító Paul Allen

GettyImages-112291575
2018.10.16. 00:32

65 éves korában meghalt Paul Allen, a Microsoft társalapítója, közölte a család képviseletében a Vulcan Inc., Allen 1986-ban alapított cége. Az informatikus és filantróp Allennel Non-Hodgkin limfóma, illetve annak szövődményei végeztek.

Allen 1975-ben Bill Gatesszel együtt alapította meg a Microsoftot, ahol elnök-vezérigazgatóként ténykedett egészen addig, amíg 2009-ben rákkal diagnosztizálták. 2018 október elején jelentette be Allen, hogy kiújult nála a Non-Hodgkin limfóma.

A seattle-i születésű Allen 2000-06 között a világ tíz leggazdagabb embere közé tartozott, halálakor 20,3 milliárd dollárra becsült vagyonával a Forbes szerint a 43. leggazdagabb ember volt a Földön.

Seattle-iként a helyi és környékbeli sportcsapatokat is támogatta, övé volt az NFL-ben szereplő Seattle Seahawks, az NBA-s Portland Trail Blazers, illetve társtulajdonosa volt az amerikai labdarúgó-bajnoksághoz, az MLS-hez 2009-ben csatlakozó Seattle Soundersnek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?