Fülöp, Evelin
8 °C
19 °C
Index - In English In English Eng

Lázár János törvényileg büntetné az internetes zaklatásokat is

2018.10.18. 15:28

A zaklatás bűncselekmény szigorítását fogja kezdeményezni a parlamentben Lázár János. Az országos politikától nyáron visszavonult fideszes politikus, az előző Orbán-kormány miniszterelnökségét vezető miniszter a Brandfestivalon a cyberbullying témájában tartott előadást.

Azt mondta, arra is javaslatot fog tenni, hogy vizsgálják meg, hogyan lehetne a Büntető törvénykönyvbe beemelni az internetes zaklatás tényállását és büntethetőségét.

Ezen kívül hosszan beszélt arról, hogy oktatással, megelőzéssel társadalmi szerveződésekkel is fel kell lépni a kétségkívül egyre aggasztóbb, a kiskorúakra különösen veszélyes helyzet ellen.

Szólt arról is, hogy a mai, technológiai hidegháború - elsősorban Kína és az Egyesült Államok között - a kibertérben zajlik, fakenewsgyárak és trollhadseregek bevetésével. 

Lázár János délelőtt a dohánygyártók konferenciáján is járt, ott többek között arra tett javaslatot, hogy legyen örökre tilos a dohányzás mindenkinek, aki 2020 januárja után születik.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?