Jenő
-3 °C
6 °C

Elolvadtak a tudósok a Dumbo polip táncától

2018.10.30. 08:56

Van pár dolog a Földön, amit csúcstechnológiás eszközök nélkül sohasem láthatnánk, és a tengerek mélyén élő állatok pont ezek közé tartoznak. Ezek az állatok pedig egészen lenyűgözők, mint az alábbi videón szereplő Dumbo polip, amit az E/V Nautilus kutatóhajóról távirányított Hercules tengeralattjáró kamerájával követtek nyomon pár percen át.

A Nautilus legénysége egyszerűen elolvadt, amikor megpillantotta a rendkívül ritka és gyönyörű állatot. A polip úgy néz ki, mintha egy mesebeli szellem lenne, és otthagyta volna a kastélyát, hogy az óceán mélyének lakóit is riogassa egy kicsit.

Egyébként ez a Dumbónak becézett polipfaj a Grimpoteuthidae családba tartozik, 3000-4000 méteres mélységben él, a valaha látott legnagyobb példány 1,8 méteres, és főleg rákokkal táplálkoznak.

A Nautilus napi 24 órán át közvetíti a munkáját, ám ennek igen nagy részét az teszi ki, hogy az egyik helyszínről a másikra utaznak, így érdemes akkor csatlakozni nézőként, amikor éppen merülnek a robot tengeralattjárójukkal.

(BGR, Wikipedia)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?