Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Kínában megint kapható lesz orrszarv és tigriscsont

2018.10.30. 09:05

Negyed évszázados tiltást enyhítene Kína, hogy a babonásak ismét soha nem bizonyított hatású szerekkel, porrá őrölt tigriscsonttal és az orrszarvú agyarával kezelhessék a különféle bajaikat.

Két veszélyeztetett faj végső pusztulását segítheti elő az ázsiai ország

A tradicionális gyógyászatnak nevezett népszokás szerint a lázat, az álmatlanságot és az agyhártyagyulladást is kezelni lehet porrá őrölt szaruval és csontokkal, bár ezek gyógyászatilag előnyös hatását még nem mutatták ki.

Az antiknak nyilvánított, orrszarvúból és tigrisből készült tárgyak kereskedelmét is lehetővé teszi az enyhített szabályozás. 

Elvileg csak farmokról lehet beszerezni a minősített kórházakban dolgozó minősített orvosok által beadott állatszerv-őrleményeket. A szabályozás kritikusai viszont attól tartanak, hogy ezzel az illegális vadászok is védelmet kaphatnak. Az újból engedélyezett kereskedelem zavar okozhat, nehéz lesz megállapítani, hogy mely termékek legálisak, és melyek nem - érvel a WWF vadvédelmi szervezet.

(BBC)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?