Jenő
-3 °C
6 °C

A Google elismerte, hogy fekete képernyővel sokkal tovább bírják az akkuk

2018.11.09. 13:21

Mindenki tudja, hogy éjszakai módban sokkal lassabban merül az akkumulátor a telefonban. OLED-képernyőknél ebben annak van szerepe, hogy az egyes pixeleknek a képernyő sötét részén kevesebb dolga van, igazi feketénél alig fogyasztanak energiát. Most azonban ezt már maga a Google is megerősítette, amikor első alkalommal nyilvánosságra hozták, hogy a méréseik szerint milyen energiaigénye van az egyes színeknek. Íme:

Mint látható,  messze a legtöbbet a fehér fény fogyasztja, megelőzve a kéket, a zöldet és a vöröst. A legenergiatakarékosabb fekete szín a grafika szerint hatszor inkább akkubarát, mint a fehér.

Mint a Verge kapcsolódó cikke hangsúlyozza, a Google ezzel lényegében azt ismerte el, hogy egyáltalán nem túl ideális, hogy a saját appjai is például fehér alapúak. Igaz, azt a javukra írják, hogy kezdik felismerni a problémát: a YouTube és az Android Messages-nek már van dark mode-ja, és a Google Feed-en is tesztelik a sötétebb megoldást.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?