Jónás, Renátó
5 °C
18 °C

A piros Tesla elérte a Naptól legtávolabbi pontját

kuqUadL
2018.11.09. 16:39

Amikor ezt pötyögöm, Elon Musk zseniális marketingtrükkje, a SpaceX-szel fellőtt tűzpiros Tesla, benne Starmannel, az űrhajós bábuval, éppen 294 644 356 kilométerre van a Földtől. Lényegében a Nap hozzánk képest ellentétes oldalán jár, hiszen ez majdnem két csillagászati egységet jelent, ráadásul ez a távolság minden másodpercben újabb 15 kilométerrel növekszik. ez azt jelenti, hogy egy óra múlva további 50 ezer kilométerrel messzebb lesz tőlünk.

Mint a Roadsternek szentelt honlap jelzi, most jár a kocsi a legmesszebb a Naptól. A pályája mostantól a Mars és a Jupiter közötti aszteroidaöv felé tart, hogy két év múlva majd egészen megközelítse a vörös bolygót. A földtől viszont még jó sokáig távolodik, 2020 novemberében például nem kevesebb, mint 51 millió kilométerre lesz tőlünk.

Amióta ez év február 6-án útnak indult, közel 75 ezerszer ment le a kocsiban folyamatosan játszott Space Oddity – persze csak ha még tartanak az elemek, máskülönben Bowie is elnémul.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?