Vilmos
18 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kínában vív amerikai szabadalmi háborút az Apple

2018.12.11. 08:34
Az Apple megtámadta azt a kínai bírósági döntést, amely ideiglenesen megtiltotta több iPhone modelljének importját és kínai árusítását. Az intézkedés az iPhone 6S-től az iPhone X modellekig terjed.

A döntést a Qualcomm amerikai chipgyártó beadványa alapján hozta meg a kínai bíróság, a beadvány szerint két szoftverszabadalmát illegálisan alkalmazzák az iPhone-okban.

Az Apple kedden fellebbezett, mondván „a Qualcomm lépése egy újabb elkeseredett lépés az amerikai cég részéről, amelynek törvénytelen lépéseit világszerte bíróságok tárgyalják”. Az Apple rámutatott arra is, hogy a Qualcomm-beadvány három szoftverszabadalomra hivatkozik, amelyeket az iPhone készülékekben alkalmaznak – írja az MTI. Az Apple szerint azonban ezek egyikének az oltalmi védettsége lejárt, a másik kettőt pedig már nem alkalmazzák az Apple újabb készülékeiben.

A két amerikai cég között évek óta dúl a háború, kölcsönösen üzleti titkok ellopásával vádolják egymást. Az elmérgesedett helyzet miatt az Apple az év eleje óta már nem a Qualcommtól, hanem az Inteltől rendeli a modemchipeket.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!