Fülöp, Evelin
11 °C
27 °C
Index - In English In English Eng

Részvételi adatok

A Nemzeti Választási Iroda legfrissebb adatai szerint 15:00-ig a szavazásra jogosultak 30.52%-a járult az urnákoz.

Korábbi választások részvételi mutatói a kiválasztott időpontban:

0% 100% 2019 EP 2018 OGY 2014 EP 2009 EP

Kínában vív amerikai szabadalmi háborút az Apple

2018.12.11. 08:34
Az Apple megtámadta azt a kínai bírósági döntést, amely ideiglenesen megtiltotta több iPhone modelljének importját és kínai árusítását. Az intézkedés az iPhone 6S-től az iPhone X modellekig terjed.

A döntést a Qualcomm amerikai chipgyártó beadványa alapján hozta meg a kínai bíróság, a beadvány szerint két szoftverszabadalmát illegálisan alkalmazzák az iPhone-okban.

Az Apple kedden fellebbezett, mondván „a Qualcomm lépése egy újabb elkeseredett lépés az amerikai cég részéről, amelynek törvénytelen lépéseit világszerte bíróságok tárgyalják”. Az Apple rámutatott arra is, hogy a Qualcomm-beadvány három szoftverszabadalomra hivatkozik, amelyeket az iPhone készülékekben alkalmaznak – írja az MTI. Az Apple szerint azonban ezek egyikének az oltalmi védettsége lejárt, a másik kettőt pedig már nem alkalmazzák az Apple újabb készülékeiben.

A két amerikai cég között évek óta dúl a háború, kölcsönösen üzleti titkok ellopásával vádolják egymást. Az elmérgesedett helyzet miatt az Apple az év eleje óta már nem a Qualcommtól, hanem az Inteltől rendeli a modemchipeket.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!