Rafael
19 °C
33 °C

Kínában vív amerikai szabadalmi háborút az Apple

2018.12.11. 08:34
Az Apple megtámadta azt a kínai bírósági döntést, amely ideiglenesen megtiltotta több iPhone modelljének importját és kínai árusítását. Az intézkedés az iPhone 6S-től az iPhone X modellekig terjed.

A döntést a Qualcomm amerikai chipgyártó beadványa alapján hozta meg a kínai bíróság, a beadvány szerint két szoftverszabadalmát illegálisan alkalmazzák az iPhone-okban.

Az Apple kedden fellebbezett, mondván „a Qualcomm lépése egy újabb elkeseredett lépés az amerikai cég részéről, amelynek törvénytelen lépéseit világszerte bíróságok tárgyalják”. Az Apple rámutatott arra is, hogy a Qualcomm-beadvány három szoftverszabadalomra hivatkozik, amelyeket az iPhone készülékekben alkalmaznak – írja az MTI. Az Apple szerint azonban ezek egyikének az oltalmi védettsége lejárt, a másik kettőt pedig már nem alkalmazzák az Apple újabb készülékeiben.

A két amerikai cég között évek óta dúl a háború, kölcsönösen üzleti titkok ellopásával vádolják egymást. Az elmérgesedett helyzet miatt az Apple az év eleje óta már nem a Qualcommtól, hanem az Inteltől rendeli a modemchipeket.