Mihály
3 °C
17 °C

A Deutsche Telekom perre megy a német kormánnyal

2019.01.02. 16:46

A Deutsche Telekom beperelte a német szövetségi hálózati ügynökséget, mert igazságtalannak tartják a kormányzati szervezet által az új generációs 5G mobilhálózat frekvenciáira kiírt aukciós pályázat előfeltételeit – írja a Reuters a Welt nyomán.

Az aukcióra január 25-ig lehet nevezni, maga az aukció valamikor az év elején kezdődne. Az ügynökség korábban kikötötte, hogy az ajánlattevőknek befektetéseket kell végrehajtaniuk az ország mobilhálózatának kiterjesztésére, illetve biztosítaniuk kell a saját infrastruktúrájuk használatát az új belépőknek.

Később viszont módosították a feltételeket, amelyek szerint saját hálózat nélküli piaci szereplő, például a United Internet is tehetne ajánlatot 5G licenszre. A Deutsche Telekom keresete szerint az új feltételek megkérdőjelezik a fejlesztéseiket és demotiválják a további infrastruktúrafejlesztést, különösen a vidéki területeken.

A Deutsche Telekom mellett már a Vodafone és a Telefonica Deutschland is perre ment az ügyben, így Németország három legnagyobb hálózatüzemeltetője perben áll a kormánnyal. A Deutsche Telekomban egyébként 31,9 százalékos tulajdonrésze van a német államnak.