Hipermodern navigációt kap a Google Térkép

2019.02.11. 15:57

Néhány felhasználónál már elérhető a Google Térkép új funkciója, amely a kiterjesztett valóságban megjelenő nyilakkal mutatja meg a haladási irányt, és sokkal egyértelműbb, mint amikor a térképen haladó kék nyilat kell a szemünkkel követni.

Ezt a funkciót majdnem egy évvel ezelőtt, a Google I/O fejlesztői konferencián dobta be a keresőcég, és még most is kevesen férnek hozzá.

Képernyőfotó 2019-02-11 - 15.44.31.png

A Wall Street Journal egyik újságírója, David Pierce például tesztelni tudta az új funkciót, ami csak akkor működik jól, ha a telefonunkat ideiglenesen a szemünk magasságába emeljük, és nem csak úgy lepillantunk rá gyaloglás közben. Az üzleti lap beszámolójából kiderül:

  • vezetéshez nem igazán jó ez a megoldás
  • kiválóan azonosítja az ismert épületeket
  • az út megkezdésénél nagy segítséget nyújt abban, hogy merre induljunk el

Ez igencsak energiaigényes alkalmazás, ezért a Google fejlesztői apró trükköket vetettek be, hogy ne merüljön le a telefon aksija percek alatt. Ha hosszú ideig a szemünk előtt tartjuk telefont, akkor elsötétül a képernyő, amikor pedig leeresztjük a kezünket, a hagyományos térkép nézetre vált át.

A Google szerint nem ezzel érdemes végignavigálni egy utat, ezt a funkciót arra találták ki, hogy könnyebben átjussunk a bonyolult kereszteződéseken, és megtaláljuk a bizonyos szögből észrevehetetlen átjárókat, aluljárókat.

Elsőként a Google Helyi Idegenvezetők programjának néhány tagja próbálhatja ki az újítást, és ezt követően mindenki más.

(Mashable)

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla