Emánuel
3 °C
11 °C

Kutatók segítenek megszabadulni a poloskáktól

2019.02.15. 13:05

Egyvalamit biztosan megtanultunk az elmúlt években a földi élővilágról:

a poloskák mindenhol ott vannak.

Megtaláljuk a mosogató alatt, a tolltartóban, az autóban, a ruhák közt. És büdösek. Ha megöljük, akkor meg ezerszer annyira büdösek, mintha békén hagytuk volna őket. Teljesen hiábavaló a küzdelem, mert minden elpusztított példányra ott van száz másik.

A Virginai Egyetem kutatói azonban nekiálltak kísérletezni, hogy megmentsenek minket a bűzbogaraktól. Fogtak néhány fadobozt, lyukakat vágtak és fúrtak rájuk, beletették a poloskákat, és jól befűtöttek nekik, hogy biztosan menekülni akarjanak. Azt akarták megtudni, hogy mekkora résen nem férnek át.

Lyukból 7 milliméter, vágásból 3 milliméter a határ 

Ez alatt biztonságban lehetünk. Más kérdés, hogy ezek igen apró lyukak, épp csak egy rizsszem férne át rajtuk, és egy átlagos ház tele van jóval nagyobb nyílásokkal. Például a páraelszívónál, vagy ahol behúzták az internetet. Arról nem beszélve, hogy nyáron szellőztetni is kell, és elég pár perc ezeknek a leleményes dögöknek, hogy berepüljenek, jól elrejtőzzenek, és a frászt hozzák ránk a szárnyaik rezgetésével, amikor a legkevésbé sem számítunk a megjelenésükre.

Most néhány biztosan csalódottak, mert arra számítottak, hogy a Poloskairtó Mega XXL Lézerágyú tervrajzát tesszük közzé. Sajnáljuk. De azért használják ki, hogy előre szóltunk. Most még talán van idő felkészülni az invázióra.

(Gizmodo)

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!