Schmidt Mária fejenként 200 ezerért képzi tovább a töritanárokat '56-ból

2019.03.19. 09:36
Összesen 1 milliárd forintból nyújt a történelemtanároknak 1956-os tematikájú továbbképzést a Schmidt Mária vezette Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány.

Az „1956-os forradalom és szabadságharc emlékévhez kapcsolódóan pedagógus továbbképzési szolgáltatás és kapcsolódó szolgáltatások” nevű projektet a felnőttképzésben utazó Prekog Alfa Kft. nyerte meg. Ők, mint az uniós közbeszerzési értesítőben az ügyet kiszúró Népszava írja, már 2016-ban is elnyertek kizárólagos ajánlattevőként a közalapítványnál egy azonos témájú tendert.

DSC 9083
Fotó: Bődey János / Index

A Népszava így részletezi a költségvetést:

  • fejenként 112 ezer forintért vállalták a tanárok továbbképzését,
  • összesen 39, 5 millió forintba kerül az, hogy a résztvevők filmen készítsenek el 4 mintaórát, és hogy a Prekog forgasson a továbbképzésről egy werkfilmet.
  • résztvevőnként 33 ezer forintba kerül a képzési helyszín és szállás biztosítása, valamint 30 ezer forintba az étkezés költségei.

A továbbképzés a résztvevők számára ingyenes lesz. Mint a Prekog írja, „a képzés helyszínei kellemes és tanulásra alkalmas konferencia- és wellness-szállodák az ország több pontján, a résztvevőt azonban nem terheli költség a képzéshez kapcsolódó étkezés és szállás tekintetében sem”.  • Tippek
  • Bankszámla