Teréz
9 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.86% (353593 szavazat)

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.1% (306608 szavazat)

Rituálék áldozatait találták meg vízvezeték kíépítése közben Angliában

2019.04.16. 00:03 Módosítva: 2019.04.16. 14:20

26 csontváz került elő Angliában, Oxfordshire közelében, a leletek a vaskortól a római birodalom koráig terjednek. Minden valószínűség szerint rituálék során feláldozott emberek maradványait találták meg, amikor egy vízvezeték kiépítése közben, egy közel 3000 éves, újkőkori település maradványaira bukkantak.

A leletek között volt egy női csontváz, amelynek a lábai le voltak vágva, és a karjai a feje mögött voltak összekulcsolva. Egy másik esetben egy férfi koponyája a lábához volt helyezve. Az emberi maradványok mellett szerszámokat is találtak a régészek különböző korokból.

labatlan
Fotó: Thames Water

A maradványokat feltáró régészek szerint a most megtalált emberek ugyanannak a közösségnek a tagjai voltak, mint akik az uffingtoni Fehér Ló motívumát alkották meg egy közeli domb oldalában. 

Ezek a leletek különleges betekintést engednek azoknak a mindennapjaiba, akiket gyakran csak a monumentális építményeikről ismerünk. A tárgyak, állati csontok, emberi csontvázak, és a talajból kinyert minták elemzése fontos információkat fognak a felszínre hozni, amivel megismerhetjük azokat, akik sok-sok évvel ezelőtt éltek ezeken a földeken.

-mondta Paolo Guarino régész. 

(CNN)