Erik, Alexandra
EUR 383,78 Ft
USD 366,76 Ft
9 °C
23 °C

Emberek, akiknek 123456 a jelszavuk

2019.04.21. 13:43

Egy brit kiberbiztonsági kutatás leleplezte, hogy világszerte még mindig sokan használnak olyan béna jelszavakat online fiókjaikhoz, mint az 123456 vagy a billentyűzeten egymás mellett található betűk – írja a Sky News. 

A National Cyber Security felmérésén a válaszadók 15 százaléka nyilatkozta csak azt, hogy sokat tud arról, hogyan védekezzen internetes támadások ellen, és kevesebb mint a felük mondta, hogy erős, egyedül ott használt jelszóval védi emailfiókját.

A kutatás szerint globálisan még mindig tarol az 123456,

az 11111, az 123456789, vagy a QWERTY és hozzá hasonló betűsorok jelszóként való használata, pedig ezeket nyilvánvalóan nagyon könnyű feltörni. 

Angliára vonatkozóan azt is kimutatták, a leggyakrabban jelszóként megadott név az Ashley, utána következik a Michael, a Daniel a Jessica és a Charlie. A focicsapatok közül a Liverlpoolt használták így legtöbben, zenekarok közül pedig a Blink 182-t. Ez némileg meglepő 2019-ben, talán az lehet rá a magyarázat, hogy sok oldal már kötelezővé teszi, hogy tegyünk számot is a jelszavunkba, számot tartalmazó együttesnévből pedig nincs olyan sok.

A kiberbiztonsági szakértők azt javasolják, ne  adjuk meg több helyen ugyanazt a jelszót, és hogy semmiképp ne használjunk olyasmit jelszónak, amit könnyen ki lehet találni, mint például a keresztnevünket, gyerekünk, házikedvencünk nevét, vagy egy helyi focicsapatot. 

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek