Egy 9 éves kislány az első brit, aki hivatalosan a légszennyezésbe halt bele

000 Par6224615
2019.05.06. 16:06

Bírósági ítélet mondhatja ki, hogy a légszennyezés vezetett a 9 éves londoni Ella Kissi-Debrah halálához, és ezzel a kislány lenne az első brit személy, akinél ezt nevezik meg a halál okaként.

A kislány ügyvédei szerint nagyon is valószínű, hogy a törvénytelen mértékű légszennyezés nélkül Ella nem halt volna meg súlyos asztma miatt, ami három éven át gyötörte. A jogi csapat szerint ezzel bebizonyosodna, hogy a brit kormány megbukott az emberi jogokról szóló európai egyezményben vállalt kötelezettségei betartásában.

Ella Kissi-Debrah 2013-ban hunyt el, és halála okaként a súlyos asztmát jelölték meg, amely a légzőrendszere leállását okozta. A védőügyvédek viszont azt állítják, hogy az újabb bizonyítékok alapján a kislány által belélegzett levegő szennyezettsége okozta a halálát.

Magyarországon kit érdekel ez?

Hazánk az OECD statisztikája szerint második helyen áll a légszennyezés által okozott halálozás ranglistáján. Persze csak oly módon, hogy a magyarok kimagasló arányban halnak meg szívbetegségben, agyvérzésben, tüdőrákban és hörghurutban, és ezeknek a szennyezett levegő az okozója.

(CBS)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport