János, Pál
20 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az Európai Bizottság vizsgálatot indíthat az Apple ellen

2019.05.06. 11:19
A Spotify panasza miatt nézne bele a Bizottság a számítástechnikai óriás verseny praktikáiba.

A Financial Times forrásai szerint az elkövetkező hetekben indulhat az EB nyomozása, miután a Spotify panaszt tett, hogy az Apple elnyomja őket. Állításuk szerint az App Store-ban hátránnyal indulnak az Apple-termékek versenytársai.

A svéd zeneszolgáltató ügyvezetője, Daniel Ek azt mondta, sokallják az Apple részesedését a feliratkozásokból befolyó bevételükből, valamint úgy gondolják, hogy az Apple saját alkalmazásai olyan előnyöket élveznek a platformon, ami hátrányosan érinti a külsős versenytársakat. Ezen kívül azt is állítják, hogy az Apple visszadobja az update-jeiket és ugyan az Aple Musicot integrálják, amibe csak tudják, a Spotify számára ezt direkt ellehetetlenítik.

A hírről még egyik cég se nyilatkozott, de korábban az Apple több panaszt is pontról pontra megcáfolt, és szerintük ez az egész csak egy pénzéhes lépés a Spotify részéről. Szerintük az App Store-ban lévő alkalmazások 84%-a nem fizet nekik semmit, köztük a Spotify ingyenes, reklámokkal teli verziója se. Vagyis a Spotify csak az App Store-on keresztül feliratkozók után fizet, ami töredéke az összes előfizetőjüknek.

Ezen kívül kifogásolták a Spotify viselkedését a zenészekkel szemben, de az Apple Musickal kapcsolatban megfogalmazott kritikára nem reagáltak.

Az Apple-nek van mitől tartania, hisz az EB korábban megbüntette a Microsoftot és a Google-t is pont azért, mert a saját böngészőiket és szolgáltatásaikat helyezték előtérbe a Windows és az Android ökoszisztémáin belül.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!