Visszakapta díját a higtech dildógyártó

2019.05.09. 16:12

A CES kütyükiállítás szervezői négy hónap után visszaadták az Osé nevű okosvibrátor innovációs díját, amit korábban elvettek tőle. A gyártó Lora DiCarlo automatikus masszázskütyüje robotika kategóriában kapta meg az elismerést. 

Nem sokkal később a Las Vegas-i kiállítást szervező amerikai elektronikai szövetség, a CTA visszavonta a díjat, arra hivatkozva, hogy a saját belátása szerint erkölcstelennek, obszcénnek, tisztességtelennek vagy profánnak ítélt termékeket, vagy amelyek nem felelnek meg a CTA imidzsének, azokat kizárják a versenyből. De még a gyártót is kitiltották a későbbi rendezvényeikről.

A Lora DiCarlo alapítója és vezérigazgatója, Lora Haddock erre kettős mércét kiáltott, és rámutatott, hogy a technológiai világban nem újkeletű a szexizmus, a hátrányos nemi megkülönböztetés. Ebben van is igazság, hiszen ugyanazon a kiállításon szó nélkül megjelenhetett egy férfiaknak szexbabát áruló cég,  és egy VR-pornót készítő vállalat is minden évben ott van a CES-en.

Végül a CTA elnézést kért, és visszaadta a díjat a Lora DiCarlonak. Haddock szerint ez jó első lépés, de még sok van hátra a valódi változásig.

(CNN)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport