Vilmos
19 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Új futárrobottal kísérletezik a Ford

2019.05.22. 21:39

Az eddig főként autógyártással foglalkozó Ford ma rakott ki videót egy új robotról, Digitről. A projekt még csak kísérleti fázisban van, de ha minden jól megy, Digit lehet az önvezető autókkal működő házhoz szállítások két lábon járó jövője.

A videó alapján a robotot a Ford önvezető autója szállítja házhoz, amint odaérkeznek, az autó kiemeli a csomaggal együtt Digitet, aki két lábon és meglehetősen az emberi járáshoz hasonló mozdulatokkal elsétál a ház ajtajához, majd leteszi a csomagot. Digit közel 20 kilogrammot bír el és érzékeli az előtte lévő akadályokat.

Az újítás oka a CNN szerint, hogy habár a Ford már régebb óta kísérletezett a futárok önvezető autókra cserélésével, mégis azt tapasztalták, hogy az emberek nem nagyon szerettek üresen álló autókhoz kimenni a csomagjaikért. A cég ennek javítására fogott össze a főként sétáló robotokat gyártó Agility Robotics nevű céggel, szinte egyből azután, hogy közel 10%-os leépítést jelentettek be gyáraikban a versenyképesség növelésére hivatkozva.

A csomagszállító robotok fejlődése mellesleg meglehetősen gyors, pár hónapja kezdett el az Amazon kísérletezni önállóan házhoz szállító kiskocsikkal, melyek célja elméletileg a gyorsaság növelése és a dugók csökkentése lenne. Mivel ezek kisebbek és a járdán is elférnek, a méretük előnyt jelent a Ford önvezető autóival szemben, viszont fontos lehet a technológiai versenyben, hogy Digit az első olyan robotfutár, aki már a járdán sem lábatlankodik.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!