Kirakta a Microsoft a Huawei laptopját a Microsoft Store-ból

2019.05.23. 21:26

A hétvégén kikerült a Huawei Matebook X Pro a Microsoft Store kínálatából – írja a Verge.com

Donald Trump amerikai elnök múlt szerdán rendeletben tiltotta meg az amerikai cégeknek, hogy nemzetbiztonsági kockázatot jelentő külföldi vállalatokkal üzleteljenek. A rendelet hatására a Google bejelentette,hogy korlátozzák a Huawei hozzáférését az Androidhoz. Amerikai csipgyártók is közölték, hogy szakítanak a kínai céggel. A Google bejelentése óta várható, hogy a Microsoft is bejelenti, hogy megszakítja az üzleti kapcsolatait a Huawei-jel. 

A lap megkérdezte a Microsoftot, hogy miért szedték le a laptopot a Microsoft Store-ból, de a cég nem akart válaszolni a kérdésekre. A Microsoft márkaboltjaiban a készlet erejéig még megvásárolható a Huawei Matebook X Pro.

A Microsoft lépése mindenesetre arra utal, hogy betartják az új rendeletet, és megszakítják a kapcsolatot a Huawei-jel. Ez azt is jelenti, hogy kockázatos vállalkozásba kezd, aki most vesz Huawei laptopot, mert hamarosan elérhetetlenné válhatnak majd a Windows frissítései, bár ezt a cég hivatalos kommunikációjának hiányában még nem lehet biztosra mondani.

A Google azt ígérte, hogy a régi Huawei-eszközök tulajdonosainak nem kell fennakadásokra számítania, és valószínűleg a Microsoft is biztosítaná ezt, ha hivatalosan is szakítanának a Huawei-jel, de azt egyelőre nem tudni, hogy milyen dátum előtt vásárolt eszközökre vonatkozna ez az szolgáltatás.  • Tippek
  • Csok