Iván
18 °C
30 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kirakta a Microsoft a Huawei laptopját a Microsoft Store-ból

2019.05.23. 21:26

A hétvégén kikerült a Huawei Matebook X Pro a Microsoft Store kínálatából – írja a Verge.com

Donald Trump amerikai elnök múlt szerdán rendeletben tiltotta meg az amerikai cégeknek, hogy nemzetbiztonsági kockázatot jelentő külföldi vállalatokkal üzleteljenek. A rendelet hatására a Google bejelentette,hogy korlátozzák a Huawei hozzáférését az Androidhoz. Amerikai csipgyártók is közölték, hogy szakítanak a kínai céggel. A Google bejelentése óta várható, hogy a Microsoft is bejelenti, hogy megszakítja az üzleti kapcsolatait a Huawei-jel. 

A lap megkérdezte a Microsoftot, hogy miért szedték le a laptopot a Microsoft Store-ból, de a cég nem akart válaszolni a kérdésekre. A Microsoft márkaboltjaiban a készlet erejéig még megvásárolható a Huawei Matebook X Pro.

A Microsoft lépése mindenesetre arra utal, hogy betartják az új rendeletet, és megszakítják a kapcsolatot a Huawei-jel. Ez azt is jelenti, hogy kockázatos vállalkozásba kezd, aki most vesz Huawei laptopot, mert hamarosan elérhetetlenné válhatnak majd a Windows frissítései, bár ezt a cég hivatalos kommunikációjának hiányában még nem lehet biztosra mondani.

A Google azt ígérte, hogy a régi Huawei-eszközök tulajdonosainak nem kell fennakadásokra számítania, és valószínűleg a Microsoft is biztosítaná ezt, ha hivatalosan is szakítanának a Huawei-jel, de azt egyelőre nem tudni, hogy milyen dátum előtt vásárolt eszközökre vonatkozna ez az szolgáltatás.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!