János, Pál
19 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Műanyag zuhanycsövet találtak egy delfinben

2019.05.24. 15:56

Újabb elpusztult delfint találtak Florida egyik tengerpartján, és ennek a tengeri emlősnek a halála is a természetes vizeket elözönlő műanyagszemét számlájára írható. Nagyjából kétméteres delfint múlt hét pénteken találták meg a Fort Meyers strandon, írja a CNN a floridai természetvédelmi bizottság jelentése alapján.

A delfin halálának pontos okát még nem állapították meg, de a boncolás során a nyelőcsőből és az előgyomorból egy hatvan centis műanyag zuhanycső került elő.

Egy hónapon belül ez volt a második delfin, amit floridai tengerparton találtak. Április 23-án egy delfinborjút találtak még élve, próbálták megmenteni, de végül a szörnyen legyengült állat elaltatása mellett döntöttek. Boncolásakor a fiatal delfin gyomrában egy lufidarabot és két műanyag zacskót találtak.