Lajos, Patrícia
18 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Mostantól a Google Térkép is mutatja a traffipaxokat

2019.05.30. 10:47

Negyven országban, köztük Magyarországon is elindította a Google Maps azt a szolgáltatását, amelyben előre telepített és mobil traffipaxokat, valamint a megengedett sebességet jelzi a sofőrök számára.  Ugyanazokat a hivatalos és a felhasználók által beküldött adatokat használják, mint a Waze, ami szintén a Google tulajdonában van. Arról egyelőre nincs szó, hogy átveszik-e a Waze olyan egyéb szolgáltatásait is, mint a balesetekre vagy más közlekedési veszélyekre figyelmeztető jelzéseket. 

Az adott útszakaszon megengedett sebesség a Google Maps alján jelenik majd meg, hasonlóan ahhoz, ahogyan a Waze felületén, a traffipaxra pedig egy kis ikon hívja majd fel a figyelmet a térképen.  A szolgáltatás az Android és az iOS felhasználók számára is elérhető lesz, azonban egyelőre csak az Android-felhasználók jelenthetnek be új mobil vagy előre telepített traffipaxokat. 

A Google tájékoztatása szerint Németországban, Franciaországban vagy Svájcban nem érhető majd el ez a funkció, mivel ott a hatályos jogszabályok ezt nem teszik lehetővé.