Gerzson
-3 °C
9 °C
Index - In English In English Eng

Dehogy áll bosszút a Boston Dynamics robotja!

2019.06.17. 13:33

Szélsebesen elterjedt a közösségi médiában egy videó, amelyben pár ember összevissza szívat, ütlegel és felrúg egy humanoid robotot. Aztán a robotnak egyszer csak elege lesz ebből az egészből, elkezd visszarúgni, és a végén még fegyvert is fog a támadóira.

Az internet népe persze egyáltalán nem figyelt oda a részletekre. A Boston Dynamics a világ egyik leghíresebb robotfejlesztő vállalat, számos humanoid és állatszerű gépet bemutattak már, a videón azonban a Bosstown Dynamics feliratot olvashatjuk, és már ebből nyilvánvalónak kell lennie, hogy ez egy paródia.

Oké, tényleg előfordult már, hogy hasonló robotokat rugdostak, vagy inkább lábbal löködtek, hogy teszteljék az egyensúlyozási képességüket, de borosüveggel és székkel nem szoktak a méregdrága szerkezetekre támadni. És nyilván a robot sem tud pisztolyt szerezni magának.

A paródiát egy Corridor Digital nevű társaság állította össze, akik a Youtube-csatornájukon több tucat hasonló videót közzétettek, és mindegyik tele van számítógépes grafikával.