Aha, bitcoin, értem, és hol parkolsz a Lamborghinivel? - nagyjából ez volt az általános reakció még tavaly ilyenkor is arra, ha valakiről kiderült, hogy kriptopénzekkel vagy blokklánccal foglalkozik. A százezer százalékon szárnyaló árfolyamok összezuhanása óta kicsit ki is kopott a téma a köztudatból, mintha valami egynyári sláger lett volna. Pedig az igazán izgalmas dolgok csak azóta kezdődtek, a blokklánc technológia beláthatatlan lehetőségeit sokan az internet jelentőségéhez hasonlítják. Ráadásul pár hete a Facebook jelentette be, hogy egy sor óriáscéggel összeállva saját kriptopénzzel áll elő. Na ettől aztán újra elszabadult a pokol, mindenki azon rémüldözött, hogy Mark Zuckerberg a világ bankára akar lenni, átveszi a nemzetközi bankrendszer helyét, és küszöbön az adatvédelmi apokalipszis.

Az Index technológiai-tudományos podcastjába ezért meghívtuk Farkas Máté blokklánc-stratégát (nyugi, az első pár percben kiderül, mit is jelent ez), hogy töviről hegyire elmagyarázza nekünk, miért és mire jó a kriptopénz, a blokklánc, mit akarhat a Facebook, és úgy általában mi a helyzet ma a kriptovilágban.
Lesz még szó:

  • Gonosz kaftános emberek még gonoszabb terveiről
  • A mikronéziai szigetvilág bennszülötteinek kreatív közgazdasági ötleteiről
  • Jolikáról és Marikáról, a technológiailag magasan képzett piaclátogató nyugdíjasokról
  • Az MNB szlengjéről
  • Csákányozás közben a földből kiforduló hatalmas botcoin-rögökről
  • És a Dunán átívelő Blokklánchíd megépítésének szükségességéről

Mi az a podcast és miért jó?

A podcast az interneten bármikor elérhető rádióműsort jelent, ami rendszeresen jelentkezik. A podcasthallgatást okostelefonos alkalmazások és szolgáltatások segítik, amikkel az adások letölthetők, offline is hallgathatók, és megjegyzik, hogy hol tartottunk legutóbb egy műsorban. Podcastot hallgatni vezetés, házimunka vagy sportolás közben is lehet, míg olvasni nemigen. Az Indexen a támogatóinknak hála egy csomó podcast podcast indult az elmúlt hónapokban, ezúton is köszönjük, hogy ezt lehetővé tették az olvasóink.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás