A Trump-kormány a veszélyeztetett fajokat védő törvény gyengítésére készül

2019.08.12. 19:30

A Trump kormány bejelentette hétfőn, hogy megváltoztatják a kihalás szélére került állatfajok védelmére  vonatkozó törvényt, lényegesen meggyengítve ezeknek a fajoknak a védelmét. Az eddig érvényben lévő rendelet többek között a fehérfejű rétisas, a grizzly medve, és a Mississippi aligátor kihalását gátolta meg. 

A változtatás megkönnyítené a bányáknak, olaj- és gázcégeknek a terjeszkedést olyan helyeken, ahol védett fajok élnek. Az új rendelet nehezíti a klímaváltozás figyelembevételét a fajokra a döntéshozásnál, valamint, hogy az adott faj védelemre szorul-e vagy sem. 

Ezen kívül a lehető legminimálisabbra csökkentik a válságos területeknek a méretét, és gazdasági szempontokból is vizsgálni fogják, hogy mennyire értékes a terület, és a döntésnél ez is szerepet fog játszani. 

A módosítás még ezen a héten megjelenhet a kormány közlönyében, ami után 30 nappal érvénybe lép. 

(New York Times)

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek