Krisztina
16 °C
27 °C
Index - In English In English Eng

Állatkínzásnak érzékelte a Youtube a robotharcot

2019.08.21. 09:16

Robotharcos videókat távolított el a Youtube, miután úgy érzékelte, hogy ezeken a felvételeken szándékosan kínoznak állatokat. Az oldalra tilos olyan videókat feltölteni, amelyeken állatok egymással vagy emberekkel harcolnak, de eddig nem volt szó arról, hogy a robotok is ebbe a kategóriába tartoznának.

Bármennyire is kíméletlen a robotok párbaja, ott legfeljebb szikra száll és olaj folyik, nem vér. Kissé leegyszerűsítve a dolgot, kerekeken guruló távirányítós körfűrészeket küldenek egymásra a robotépítő csapatok, és ezt a furcsa sportágat már olyan sokan űzik, hogy profi műsorvezetőkkel készítenek közvetítéseket a versenyekről.

A robotos videók feltöltői arra gyanakodnak, hogy a robotoknak adott állatnevek miatt lett letiltva  több tucat felvétel, a képi tartalom alaposabb elemzése, átnézése nélkül.

Az eset ismét rávilágít arra, hogy a Youtube moderálási gyakorlata több sebből vérzik, nem igazán következetes, és hibás algoritmusokra épül. A fellebbezés is kissé bonyolult folyamat, nincs egy könnyen elérhető gomb, amellyel az eltávolítás felülbírálását lehetne kérni.

(Motherboard)