Felvette a térfigyelő kamera, ahogy fél perc alatt meghekkelnek és ellopnak egy Teslát

2019.08.22. 15:54

Biztonsági kamera rögzítette, ahogy tolvajok harminc másodperc alatt átverik egy Telsa fedélzeti számítógépét, kinyitják az ajtaját és elviszik a 32 millió forintot érő luxusautót. A londoni lopásban alkalmazott módszert más márkáknál is sikeresen használják a tolvajok.

Erősített jelek

A lusta autósok és a felelőtlen autógyártók közös halmazában született meg a világ leggyorsabban működő autólopási módszere. A klasszikus kulcs nélküli zárak úgy működnek, hogy a tulajdonos nagyjából két méterre megközelíti az autóját, a fedélzeti számítógép innentől érzékelni kezdi a zsebben tartott kulcs által kibocsátott rádiójeleket, kinyitja az ajtókat, és engedélyezi az autó elindítását.

Roppant kényelmes módszer, csak arról feledkezett meg mindenki, hogy a rádiójelek viszonylag könnyen felerősíthetők. A felvételen is jól látható, hogy a tolvajok egyike egy jelerősítőt tart a magasba, hogy a lakásban heverő kulcs jelét az autó közelébe továbbítsa, eközben a társa kinyissa az autó ajtaját, és elindítsa a járművet.

Magyarán profi hekkernek sem kell lenni egy modern és méregdrága autó ellopásához, legfeljebb egy kis szerencse szükséges, hogy a tulajdonos az utca közelében, mondjuk rögtön a bejárati ajtó mellett dobja le a kulcsát, és az autó is a ház mellett parkoljon.

(Business Insider)  • Tippek
  • Hírek