A Facebook eltüntetné a like-ok számát

2019.09.02. 22:11 Módosítva: 2019.09.02. 22:23

A Facebook egy olyan szoftver fejlesztésén dolgozik, ami eltüntetné az egyes posztok alatt a like-ok számát, vagyis a felhasználók nem látnák, hogy melyik posztot mennyire kedvelte a többi felhasználó.

Mindezt egy elismert és hiteles alkalmazásfejlesző, Jane Machune Wong alapján írja a The Telegraph, aki felfedezte a Facebookban ugyanazt a kódot, amit az Instagramban már tesztel a like-szám elrejtésére a techóriás. Wong egyébként az Instagramnál is hetekkel az éles tesztelés előtt szúrta ki a hasonló kódsort.

A Facebook 2009-ben vezette be a like gombot, hogy iránymutatást adjon az embereknek, melyik poszt mennyire érdekes, kedvelhető vagy éppen virális. Azóta a like kvázi összenőtt a Facebookkal, miközben az interakció további funkciókkal bővült.

A like-ok elrejtése egyébként a felhasználók mentális egészségét szolgálhatja. Egy 2018-as tanulmány szerint ugyanis azok a felhasználók, akik napi 10 percre korlátozták a Facebook- és Instagram-idejüket, sokkal kisebb jelét mutatták a depresszióra utaló tüneteknek. Egy friss angol tanulmány pedig a lehető legmérgezőbb funkcióként írta le a like-ot a Facebook-felhasználók körében végzett vizsgálat után.

Wong szerint az, hogy az Instagram előbb Kanadában, majd szélesebb körben tesztelte a like-elrejtést, majd most a Facebook kódsorába is bekerült a rendszer, azt mutathatja, hogy a cég valós szinten mérlegeli a funkció bevezetését, hogy ne csak ezek gyűjtése motiválja a felhasználókat, akik így szabadabban kifejezhetnék magukat.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM