Fülöp, Evelin
8 °C
19 °C
Index - In English In English Eng

Továbbra sem lassul a brazil esőerdők pusztulása

2019.09.09. 11:21

Továbbra sem mérséklődik az esőerdők pusztulása Brazíliában, idén már 6404,4 négyzetkilométer esőerdő pusztult el Brazíliában, ez csaknem kétszer annyi, mint a múlt év hasonló időszakában – közölte a Brazil Űrkutatási Intézet (INPE), amely rendszeresen beszámol arról, hogyan csökken az esőerdők mérete. 

A múlt év első nyolc hónapjában 3367 négyzetkilométernyi esőerdő veszett oda az Amazonas Brazíliához tartozó részén, az emelkedés 91,9 százalékos.

Csak augusztusban 1700 négyzetkilométernyi erdőt irtottak ki idén, kevesebbet ugyan, mint júliusban, de több mint háromszor annyit, mint 2018 augusztusában (526 négyzetkilométer) – írja az MTI.

Az erdőirtások főszezonja hagyományosan a július, idén ebben a hónapban 2255 négyzetkilométeren pusztították ki a fákat, a növekedés a múlt év azonos hónapjához képest négyszeres.

Szakértők szerint 2008 óta először idén ismét elérheti a 10 ezer négyzetkilométert a kiirtott esőerdő összterülete az Amazonas-medence Brazíliához tartozó részén.

Míg a fakivágások főszezonja júliusra esik, szeptember az erdőtüzek hava Amazóniában – figyelmeztettek természetvédők.

Klímaváltozás, környezettudatosság, fenntartható jövő.
Ezek nem csak trendi hívószavak, hanem a közös valóság, amiben mindannyian élünk. A Zöld Indexen mi is kiemelt figyelemmel foglalkozunk ezekkel a témákkal. Ha te is fontosnak tartod, hogy azoknak is élhető bolygójuk legyen, akik ma születnek, csatlakozz hozzánk a Zöld Indexen.