Három kamerával érkezett az iPhone 11 Pro

2019-09-10T181314Z 1612595491 HP1EF9A1EM211 RTRMADP 3 APPLE-IPHO
2019.09.10. 21:30 Módosítva: 2019.09.10. 22:24
Az Apple szeptember 10-én bemutatta az idei iPhone kollekcióját. Gyorsabbak, tovább bírják aksiról, és a kihangsúlyozottan profiknak szánt Pro verziókban lett egy harmadik kamera a hátlapon.

Megérkeztek az Apple idei telefonjai, amelyek közül az 5,8 colos kijelzővel felszerelt iPhone 11 Pro és a 6,5 colos iPhone 11 Pro Max a két csúcsmodell, ezeken került három kamera a hátlapra. A harmadik az iPhone 11, mindenféle extra jelző nélkül, ez lép az Apple legnépszerűbb tavalyi mobilja, az iPhone XR helyébe.

Ahogy Phil Schiller marketinges alelnök és Tim Cook vezérigazgató hangsúlyozták, az új 11 Pro sorozat készült mindazoknak, akik dolgoznak is a telefonjukkal, és éppen emiatt a lehető legjobb technológiákat igénylik. A profi kamerák miatt elsősorban a kreatív munkásokra gondoltak, bár az akkuidő is igen meggyőző, az pedig mindenkinek jól jöhet.

Az iPhone 11 Pro négy órával tovább bírja, mint az iPhone XS.

Ebben nagy szerepe van az Apple A13 Bionic rendszercsipnek, amely nemcsak az eddigi leggyorsabb az Apple kínálatában, de elég komolyan optimalizálták az energiafogyasztását is. A játékokat bemutató videókon a teljesítmény meggyőző volt, az élettartam majd kiderül a teszteken.

A Pro modellek OLED kijelzőjének a frissítése is mindenkinek hasznos, hiszen 1200 nites fényerővel már nem lehet gond a tűző napsütésben kibogarászni az üzenetek szövegét. Ha már ilyen jól sikerült ez a kijelző, az Apple nevet is adott neki:

ez a Super Retina XDR.

Meglepő név, miután a júniusban frissített Mac Pro számítógép kijelzője a Pro Display XDR nevet kapta. Sajnos a sima iPhone 11 nem ennyire menő, azon csak mezei lcd van, mint a korábbi olcsóbb modelleken.

A fényerővel a kamera oldalán sem lehet gond, a plusz egy lencse mellett a szoftver is frissült, és van már olyan éjszakai mód, amilyen az Android táborában több mint egy éve megtalálható, például a Huawei mobiljain, és az idehaza nem forgalmazott Google Pixeleken. A magasabb fényérzékenység az iPhone 11-en automatikusan bekapcsol, nem kell külön éjszakai fotós módra váltani.

Érdekesség az iPhone 11-es fotózásról, hogy amikor exponálunk, akkor valójában kilenc kép készül. Négy rövid záridejű fotó még azelőtt rögzítésre kerül, hogy rányomnánk az exponáló gombra, négy rövid készül utána, egy hosszú záridejű pedig akkor, amikor az ujjunk a gombot éri. A telefon algoritmusai ezekből rakják össze a lehető legjobb eredményt.

Ezt tudja a három lencse:

 • 12 MP széleslátószögű, f/1.8, 26 mm, 6 részes, optikai stabilizátor, fókuszpixelek
 • 12 MP telefotós, f/2.0, 52 mm, 6 részből áll, optikai stabilizátor, fókuszpixelek
 • 12 MP szuperszéles (120 fok) látószögű,  f/2.4, 13 mm, öt részből álló lencse

Szokatlan, de az iPhone 11 kameráinak a tudását a legjobban a Filmic Pro nevű videós app mutatta meg, amely párhuzamosan két kamerával tud felvételt készíteni. Ez elég nagy szó, bár arról nem volt szó, hogy milyen felbontásban. Az iPhone 11 mindegyik kamerája 4K felbontású felvételt tud készíteni 60 fps-sel.

A kezdőárak így alakulnak, a legkisebb tárhellyel:

 • iPhone 11 – 700 dollár
 • iPhone 11 Pro – 1000 dollár
 • iPhone 11 Pro Max – 1100 dollár

Ami forintra konvertálva már így néz ki:

 • iPhone 11 – 290 ezer forint
 • iPhone 11 Pro – 400 ezer forint
 • iPhone 11 Pro Max – 440 ezer forint

(Borítókép: Stephen Lam / Reuters)

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat! • Vennék
 • Bankszámla