Angelika
-1 °C
3 °C
Index - In English In English Eng

Greta Thunberg találkozott Barack Obamával

2019.09.18. 09:34 Módosítva: 2019.09.18. 09:37

Barack Obama korábbi amerikai elnök hétfőn találkozott Greta Thunberg 16 éves svéd környezetvédő aktivistával, aki az ENSZ klímacsúcsát megelőző kampány miatt utazott Washingtonba. Obama ezt írta a találkozóról a Facebokon:

Bár még csak 16 éves, Greta Thunberg máris bolygónk egyik legnagyszerűbb szószólója. Talán éppen a korából adódik mindez. Bár teljes mértékig tudatában van annak, hogy az ő nemzedéke fogja viselni a klímaváltozás legnehezebb terheit, nem fél hinni abban, hogy lehet ezen javítani - és harcol az igazi változásért. Ő jó példa arra, hogy Michelle és én miért alapítottuk meg az Obama Alapítványt. Hiszünk ugyanis abban, hogy a jövőt az olyan fiatalok tehetsége és reménysége alakítja, mint Greta.

Thunberg mára a klímaváltozás elleni küzdelem megkerülhetetlen alakjává vált, a kormányok tétlensége miatt elkezdett sztrájksorozata mára globális tilakozóhullámmá terebélyesedett. A lány egy nulla széndioxid-kibocsátású vitorlással szelte át két hét alatt az óceánt, hogy így csökkentse utazásának környezeti terhelését.

A találkozón készített videó tanúsága szerint Obama a tiltakozóakciókról kérdezte Thunberget, aki elmondta, hogy mindenki nagyon kedves, és a fiatalok nagyon tettre készek és elkötelezettek. Mielőtt ökölpacsiztak egyet (ami mára Obama védjegyévé vált), a korábbi elnök megerősítette Grétának, hogy

te és én egy csapat vagyunk.

A lány így szólt a videó nézőihez:

Azt üzenem a fiataloknak, akik hatást akarnak gyakorolni (a környezetre), hogy legyenek kreatívak. Olyan hihetetlenül sok mindent tehetünk, ha nem becsüljük alá saját képességeinket.

(CNN)