Erik, Alexandra
EUR 383,79 Ft
USD 366,81 Ft
9 °C
23 °C

Hat éve nem öltek meg orrszarvút egy kenyai rezervátumban

2019.09.20. 17:53 Módosítva: 2019.09.20. 18:17

Már hat éve nem halt meg egy veszélyeztetett keskenyszájú orrszarvú sem orvvadászat miatt az észak-kenyai Meruban található vadrezervátumban, számolt be róla az MTI. 

A vadrezervátum évek óta szorosan működik együtt a helyiekkel, illetve jól képzett vadőröket alkalmaz, aminek köszönhetően az elmúlt időszakban folyamatosan nő az ottani orrszarvúpopuláció. A rezervátumban idén szeptember elsejéig 26 rinocérosz született, a területen jelenleg 105 keskenyszájú és 99 déli szélesszájú orrszarvú él. 

A keskenyszájú orrszarvú főként az orvvadászat miatt sodródott olyannyira a kihalás szélére, hogy évek óta szerepel súlyosan veszélyeztetett fajként a Természetvédelmi Világszövetség vörös listáján. Az orrszarvútülkökkel való kereskedelmet 1977-ben tiltották be, a rezervátum pedig 1989 óta foglalkozik a faj rehabilitációjával. Az elmúlt három évben 24%-kal nőtt náluk a déli szélesszájú orrszarvú populációja, ami környezetvédelmi sikertörténetnek számít, mivel az alfaj már a 20. században a kihalás szélén állt.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek