Dömötör
9 °C
18 °C
Index - In English In English Eng

150 millió dollárt kap Gabon, hogy megvédje az esőerdőit

2019.09.23. 12:01

A Nyugat-Afrikában található Gabon lesz az első afrikai ország, ami külföldi támogatást kap, hogy életben tartsa a biodiverzitás megőrzéséhez elengedhetetlen esőerdőit, miután a Central African Forest Initiative (CAFI) bejelentésének értelmében 10 évre szóló, 150 millió dolláros megállapodást kötöttek Norvégiával – írja az Africa Times.

Meg kell növelnünk a gaboni esőerdő értékét, hogy a megőrzés és a fenntartható kihasználás eszköz lehessen a kezünkben ahhoz, hogy új munkahelyek és lakóhelyek teremtésével javítsunk a gaboni emberek életminőségén

– mondta Lee White brit biológus, az afrikai ország nemrég kinevezett környezetvédelmi minisztere.

A CAFI bejelentésében hangsúlyozta, hogy afrikai ország most először kap külső pénzügyi támogatást az egész bolygóra nézve fontos esőerdők megóvásához. White ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy a norvégok vállalása rendkívül fontos, azzal ugyanis, hogy lényegében megduplázták az esőerdő által felvett szén-dioxid árát, közelebb kerültek az esőerdők valós értékéhez, és nincs kizárva, hogy mások is követni fogják a példájukat.

Szeptemberben egyébként Kongó is aláírt egy 65 millió dolláros szándéknyilatkozatot, melynek értelmében több európai partnertől kap majd támogatást az esőerdejének megőrzéséhez.

Klímaváltozás, környezettudatosság, fenntartható jövő.
Ezek nem csak trendi hívószavak, hanem a közös valóság, amiben mindannyian élünk. A Zöld Indexen mi is kiemelt figyelemmel foglalkozunk ezekkel a témákkal. Ha te is fontosnak tartod, hogy azoknak is élhető bolygójuk legyen, akik ma születnek, csatlakozz hozzánk a Zöld Indexen.