Gyöngyi
4 °C
13 °C

Élethű irodista szörny emlékeztet, hogy néha tényleg fel kell állni a gép mellől

2019.10.25. 12:27

Gyakran lehet hallani, hogy milyen egészségtelen az ülőmunka, ha az ember nem figyel arra, hogy megfelelő időközönként felálljon mozogni, vagy hogy szemmagasságban legyen a monitora. Mivel az emberek jelentős része nem hallgat a szép szóra, és sokszor a munkáltató sem nézni jó szemmel ha valaki óránként elkezd tornázni az asztal mellett, így elrettentésképpen megalkották az élet nagyságú jövőbeli irodai dolgozót. 

 Emma azt mutatja meg, hogy 20 év múlva hogyan fog kinézni egy átlagos irodista. Szürke bőr, beesett és kipirosodott szemek várnak mindazokra, akik túl sokat nézik a monitort. Bedagadt lábak, kitágult vénák mert nem mozognak eleget, és hajlott hát, mert rosszul tartják magukat, és nem szem magasságban van a monitor. 

Amíg nem változtatunk radikálisan a munkahelyi mindennapjainkon, és nem mozgunk többet, nem figyelünk arra, milyen a tartásunk, miközben ülünk, nem állunk fel és sétálunk vagy nem figyelünk eléggé, hogy a munkaállomásunk megfelelő legyen, addig az irodák megbetegítenek minket

-mondta William Higham a kutatás szerzője, és Emma megalkotója, aki arra is felhívja a figyelmet, hogy a munkáltatók érdeke is az lenne, hogy egészségesek maradjanak a dolgozóik, hiszen a betegség általában a teljesítményen is meglátszik.